مقاله آماده با موضوع معاد و قیامت در نهج البلاغه در قالب فایل ورود 17 صفحه ای قابل ویرایش برای دانش آموزان و دانشجویان با ساختار استاندارد (صفحه آغازین با بسم الله الرحمن الرحیم و مشخصات مقاله - فهرست موضوعی مقاله - چکیده مقاله - مقدمه - متن مقاله و نتیجه گیری ) گردآوری شده است. در ادامه بخش هایی از این مقاله به همراه فهرست مطالب آن را مشاهده خواهید کرد.
چکیده
از آثار به جا مانده از گورستان های کهن، چنین به دست می آید که بشر، از آغاز پیدایش خود، زنده شدن مردگان را به نوعی باور داشته و به بازگشت آنان به صحنه زندگی معتقد بوده است. به همین جهت مرگ را پایان زندگی نمی دانسته است.
یک نمونه صدق گواه این ادعا، وجود کشفیاتی است که اخیراً باستان شناسان در شهر سوخته انجام داده اند. این مشکوفات نشان می دهد که مردم آن دیار، رستاخیز انسان ها را باور داشته، و به این منظور مردگان را با اشیاء مورد علاقه شان به خاک می سپردند....
مقدمه
معاد واژه عربی برگرفته از «عود» است و به معنای «بازگشتن»، «رستاخیز» یا «دوباره برخاستن» (پس از مرگ) است. معاد، از اصول دین اسلام، بنابر این اصل، همه انسانها در روز قیامت دوباره زنده می شوند اعمال آنها در پیشگاه الهی سنجیده می گردد و به کیفر یا پاداش درستکاری یا بدکاری خود می رسند.
معاد در دین اسلام، اهمیت بسیاری دارد و حدود یک سوم آیات قرآن کریم، درباره معاد و مسائل پیرامونی آن است. اعتقاد به این اصل، نقشی مهم در رفتار مسلمانان و میل آنان به نیکوکاری و دوری از کارهای ناشایست دارد....
قیامت، دادگاه الهى
قیامت روزى است که انسان در دادگاه عدل الهى باید پاسخگوى همه اعمال و رفتار خویش باشد. در این دادگاه، عذرهاى بیهوده، دروغگویى و ادعاهاى باطل ناممکن است؛ زیرا هر کس حقیقت اعمال خویش را مستقیما مشاهده مى کند و شاهدان که عبارتند از خدا، پیامبر، مؤمنان و نیز اعضا وجوارح او، جملگى بر اعمال او شهادت مى دهند و راهى براى فرار از کرده خویش نخواهد داشت
حسابرسى انسانها در قیامت
یکى از برنامه هاى مهمى که تمامى پیامبران الهى پس از خداپرستى، مردم را به آن توجه مى دادند، اعتقاد به معاد بوده است؛ زیرا در سایه اعتقاد به معاد است که هدف از آفرینش تحقق مى یابد و اعمال و رفتار انسان ارزش و معنا پیدا مى کند.
از این رو ما مسلمانان معتقدیم که خداوند بارى تعالى در روز قیامت، همه انسانها را دوباره زنده خواهد کرد تا در پیشگاه او، به حساب اعمال و رفتارشان رسیدگى شود.
فهرست مطالب
-
چکیده
-
مقدمه
-
ویژگى هاى روز قیامت
-
قیامت، دادگاه الهى
-
حسابرسى انسانها در قیامت
-
ضرورت توجه به معاد
-
خلقت دوباره انسانها
-
ضرورت یاد قیامت و عذاب الهى
-
انسانها در پیشگاه الهى
-
توصیف بهشت و جهنم
-
براى غیر دنیا آفریده شده اید
-
فراهم نمودن زاد و توشه
-
ناگهانى بودن مرگ
-
گویى زندگى دنیا، یک روز بود
-
عبرت از گذشتگان
-
آمادگى براى سفر آخرت
-
از دگرگونى روزگار عبرت بگیرید
-
توصیف مرگ
-
مرگ از شما غفلت نمى کند
-
ضرورت یاد مرگ
-
تاریکى و وحشت قبر
-
پیام مردگان
-
رستاخیز بزرگ
-
پرسش و حسابرسی اعمال
-
نتیجه گیری