پاورپوینت با موضوع دستگاه تنفس در قالب فایل ppt با 41 صفحه برای دانشجویان رشته پزشکی و سایر رشته های مرتبط گردآوری شده است. در ادامه بخش هایی از این پاورپوینت به همراه فهرست مطالب آن را مشاهده خواهید کرد.
دستگاه تنفس
عمل بازدم بصورت غیر فعال (پاسیو) و توسط نیروی ارتجاعی ریه ها و جدار سینه انجام می گیرد. دستگاه تنفس از دهان یا بینی شروع می شود، در بینی هوا گرم و مرطوب می شود و ذرات بزرگتر از 6 میکرون گرفته می شوند.
از بینی تا برونشیول انتهایی توسط مژک پوشیده شده است، همچنین این مسیر از موکوس پوشیده شده است که توسط سلولهای گابلت ترشح می شود.
گردش خون ریوی
میزان خونی که از طریق شریان ریوی وارد ششها می شود با برون ده قلب (lit ⁄ min 5) برابر است. در تمام بافتها بدن فقر اکسیژن سبب گشادی رگها می شود، ولی ریه کاهش فشار اکسیژن سبب تنگی رگها می شود. با این کار، خون در بخشهای از ریه توزیع می گردد که فشار اکسیژن بالایی دارد.
ریه ها از نظر خونگیری به سه ناحیه تقسیم می شود:
-
ناحیه ای که در سیستول و دیاستول خون رسانی ندارد. (در حالت طبیعی وجود ندارد)
-
ناحیه ای که فقط در زمان سیستول خون رسانی دارد، موسوم به ناحیه جریان خون متناوب که در قسمتهای بالای ریه دیده می شود.
-
ناحیه ای که جریان مداوم خون در زمانهای سیستول و دیاستول دارد که در قسمتهای پایین ریه مشاهده می شود.
عملکرد دستگاه تنفس
هدف اصلی دستگاه تنفس تامین اکسیژن، دفع دی اکسید کربن و تنظیم PH بدن است. عضلات تنفسی از نوع مخطط هستند که بصورت ارادی کار می کنند و از مرکز تنفس و از طریق شاخ قدامی نخاع عصب می گیرند. در حالت عادی و استراحت فقط عضلات دیافراگم عمل دم را انجام می دهند ولی در فعالیتهای شدید؛ عضلات بین دنده ای و سایر عضلات فرعی نیز در افزایش حجم ریه دخالت دارند.
فهرست مطالب
-
اجزای دستگاه تنفس
-
گردش خون ریوی
-
عملکرد دستگاه تنفس
-
کار تنفسی
-
تغییرات فشار جنب
-
کومپلیانس
-
سلول های آلوئول ها
-
کشش سطحی
-
حجمها و ظرفیت های ریوی
-
فشار بخار آب
-
قوانین انتشار حاکم بر تبادلات گازی در حبابچه ها
-
PH خون و نقش تنظیمی دستگاه تنفس
-
رفلکس هرینگ - بروئر
-
روابط متقابل فشار مویرگی ریوی و فشار میان بافتی ریوی