پاورپوینت با موضوع مباحث پایه ای و مبانی برق در قالب فایل ppt با 78 صفحه محتوا برای دانشجویان رشته مهندسی برق و سایر رشته های مرتبط گردآوری شده است. در ادامه بخش هایی از این پاورپوینت به همراه فهرست مطالب آن را مشاهده خواهید کرد.
لازم به توضیح است این پاورپوینت یک منبع بسیار عالی و کامل (با اشکال ساده) برای مرور کلی مباحث مختلف ابتدایی برق می باشد و همچنین می توان از آن به عنوان یک منبع آموزشی برای رشته برق استفاده کرد.
اجزاء اتم
فهم الکتریسیته با دانستن جزء اصلی ماده یعنی اتم امکان پذیر است. هسته ی اتم از پروتون ونوترون تشکیل شده است. پروتونها بار مثبت ونوترونها خنثی هستند. الکترونها دور هسته می چرخند و بار منفی دارند. در شکل زیرفقط الکترونها و پروتونها نشان داده شده اند. (قسمت آبی هسته نشان دهنده ی نوترون است.)
الکترونهای آزاد
الکترونهائی که از هسته فاصله ی بیشتری دارند با یک نیروی خارجی مانند میدان مغناطیسی، اصطکاک یا عکس العملهای شیمیائی می توانند از مدارهای خودشان آزاد شوند. که به این الکترونها، الکترونهای آزاد می گویند. حرکت این الکترونهای آزاد، پایه الکتریسیته است.
بارهای الکتریکی
موادی که الکترونهای زیادی دارند دارای بار منفی اند. موادی که پروتونهای زیادی نسبت به الکترون هادارند بار مثبت دارند. موادی که تعداد مساوی الکترونها و پروتونها دارند خنثی نامیده می شوند. مواد باردار شده میدان الکتریکی غیر قابل رؤیتی در اطراف خود به وجود می آورند که توسط خطوط نیرویی مشخص می شود که از بار مثبت خارج شده و به سمت بار منفی حرکت می کنند. بارهای غیر هم نام همدیگر را جذب می کنند. بارهای هم نام همدیگر را دفع می کنند.
توان
کار وقتی انجام می شود که نیروی اعمالی باعث حرکت شود. در یک مدار الکتریکی، ولتاژ،نیروی اعمالی و جریان، حرکت است. میزان انجام کار، توان نامیده می شود. توان مصرفی در یک مدار الکتریکی بستگی به مقدار جریانی دارد که از مقاومت، به ازاء ولتاژ داده شده عبور می کند. مقدار توان بر حسب وات با حاصلضرب ولتاژ در مقدار جریان محاسبه می شود.
مغناطیس و الکتریسیته
دانستن مغناطیس برای فهم الکتریسیته ضروری است. زیرا مغناطیس باعث ایجاد جریان الکتریکی می شود. همچنین جریان الکتریکی، یک نیروی مغناطیسی متناسب تولید می کند.
تمام آهن ربا ها دو مشخصه دارند: اول آهن را جذب ونگه می دارند، دوم اگر آزادانه رها شوند که حرکت کند، مانند آهن ربای سوزنی (که درشکل نشان داده شده است) درراستای محور مغناطیسی زمین قرار خواهند گرفت. آهن رباهای دائمی احتیاج به جریان الکتریکی ندارند که نیروی مغناطیس خود را حفظ کنند. بیشترین نوع آهن رباهای موجود عبارتند از: نعل اسبی، میله ای و سوزنی.
فهرست مطالب
-
اجزاء اتم
-
الکترونهای آزاد
-
رسانا ها
-
عایق ها
-
رسانا ها و عایق ها با هم کار می کنند
-
نیمه هادی ها
-
بارهای الکتریکی
-
جریان
-
ولتاژ
-
مقاومت
-
قانون اهم
-
مدار در مقاومتی سری
-
مدار موازی
-
مقاومت در مدار موازی
-
ولتاژ در مدار موازی
-
جریان در مدار موازی
-
مدارات مختلط
-
توان
-
مغناطیس و الکتریسیته
-
قوانین مغناطیس
-
اصول مغناطیسی
-
الکترو مغناطیس
-
جریان متناوب
-
ژنرا تورهای AC
-
فرکانس
-
قلّه ولتاژ یا جریان
-
مقادیر لحظه ای ولتاژ یا جریان
-
جریان یا ولتاژ RMS
-
خاصیت سلفی و سلف
-
سلفها به صورت سری
-
سلف ها در مدار سری
-
خازن و خاصیت خازنی
-
خازن ها در مدارسری
-
خازن ها در مدار موازی
-
راکتانس
-
راکتانس سلفی
-
راکتانس خازنی
-
امپدانس
-
فازهای ولتاژ و جریان
-
فازهای ولتاژ و جریان در مدار سلفی
-
فازهای ولتاژ و جریان در مدارات خازنی
-
فازها در مدارات خازنی و مقاومتی
-
محاسبه امپدانس
-
محاسبه ی امپدانس با قانون اهم
-
توان
-
ترانسفورمرها
-
ترانسفورمرهای افزاینده
-
ترانسفورمرهای کاهنده
-
ترانسفورمرهای سه فاز، ثانویه دلتا
-
ترانسفورمرهای سه فاز با اتصال ثانویه ستاره