پاورپوینت با موضوع مقرنس در معماری ایرانی در قالب فایل ppt با 46 صفحه محتوا برای دانشجویان رشته معماری گردآوری شده است. در ادامه بخش هایی از این پاورپوینت به همراه فهرست مطالب آن را مشاهده خواهید کرد.
وجه تسمیه و معنی لغوی مقرنس
مقرنس با کلمۀ قرنا، قرنس و قرنیس خویشاوند است. قرنیز- مأخوذ از قرناس یا قِرنس «عربی» پیش آمدگی باریک بالای در و پنجره، شبیه حاشیه یا سایبان که با آجر یا سیمان درست می کنند. قسمی زینت که در اطاق ها و ایوان ها به شکلهای گوناگون گچبری کنند.
سقف یا گنبدی گچ بری شده، بنای بلند و عمارتی عالی که در سقف آن نقش و نگار برجسته یا پله پله از گچ درست کرده باشند کنگره دار، قرناس دار، قرنیز دار
انواع مقرنس
مقرنسها از لحاظ شکل به 4 دسته تقسیم می شوند:
-
مقرنسهای جلو آمده : مقرنسهایی را میگویند که مصالح آن از خود بناست. و در نهایت سادگی و بدون هیچگونه پیرایه ای به صورت آجر یا گچی، انتهای سطوح خارجی نمای بیرون ساختمان را آرایش می دهند و استحکام آنها زیاد است.
-
مقرنسهای روی هم قرار گرفته : گذشته از مصالح به کار رفته اصلی بنا مانند گچ و آجر وسنگ، در سطوح داخل و خارج بنا به کار می روند. و غالبا در چند ردیف (دو تا پنج یا بیشتر) روی هم قرار دارند و دارای ثبات متوسطی است.
-
مقرنسهای معلق : شبیه همان منشورهای آهکی آویزان در غارهاست که اصطلاحا استلاکتیت نامیده میشوند. و غالبا از چسباندن مواد مختلف چون گچ، سفال، کاشی و... به سطوح مقعر داخل بنا صورت می گیرند. که اویزان به نظر میرسند و دارای ثبات کمی می باشند.
-
مقرنسهای لانه زنبوری : چنانکه از تام این دسته از مقرنسها پیداست، شبیه لانه زنبور و در مجموع کندوهای کوچک بر روی هم قرار گرفته اند. این دسته از نظر شکل ظاهری شبیه به مقرنسهای معلق اند.
اشکال و تعاریف
مقرنس به آنچه شبیه نردبان و پله پله ساخته شده باشد گفته می شود که مانند آویزه هایی قندیل مانند ساخته می شود. به مقرنس قطار بندی نیز می گویند. در واقع مقرنس چیزی شبیه پوزه آهو می باشد. به فاصلۀ هر یک چهارم مقرنس که از یک طرف آغاز و به ضلع دیگر زمینه مقرنس متصل می شود یک قطار می گویند.
فهرست مطالب
-
مختصری درباره تاریخچه و جایگاه مقرنس در معماری ایران
-
وجه تسمیه و معنی لغوی مقرنس
-
انواع مقرنس
-
الهام از طبیعت یا ابتکار؟
-
نمونه ای از استالاکتیت در طبیعت
-
اشکال و تعاریف
-
آلت های مقرنس
-
معرفی آلت های مقرنس بر روی تخمیر
-
اشکال و مدول های بکار رفته در ایجاد مقرنس
-
سابقه مقرنس در بناهای پیش از اسلام
-
مقرنس در بناهای اسلامی
-
مقرنس در چهار قرن اول هجری
-
مقرنس در دو قرن پنجم و ششم
-
مقرنس در دوره مغول
-
شیوه اجرای مقرنس
-
اجرای مقرنس آجری (دستپوش)
-
کاربرد در معماری مدرن
-
منابع و مواخذ
عنوان : پاورپوینت مقرنس و بررسی انواع و اشکال آن در معماری ایرانی
بازدید : 1151 نفر
قیمت : 12,000 تومان
کد فایل : 805
فرمت : PPT
حجم فایل : 2,331 مگابایت
در صورت پولی بودن پروژه لینک دانلود فایل پس از پرداخت هزینه پروژه برای شما نشان داده می شود.
پاورپوینت مقرنس در معماری یرانی -
پاورپوینت انواع و اشکال مقرنس -
پاورپوینت همه چیز درباره مقرنس -
پاورپوینت کاربرد مقرنس در معماری