مقاله با موضوع فرایند تولید کمپوت سیب در قالب فایل ورد 8 صفحه ای برای دانشجویان و دانش آموزان رشته صنایع غذایی و سایر علاقه مندان گردآوری شده است. در ادامه بخش هایی از این تحقیق به همراه فهرست مطالب آن را مشاهده خواهید کرد.
مقدمه
در اوایل قرن 19 میلادی یک قناد فرانسوی از راه تجربه به شیوه ای دست یافت که مبنای رشته مهمی از صنایع غذایی گردید. وی در سال 1810 میلادی تجربیات خود را در کتابی تشریح نمود و توضیح داد که مواد غذایی حیوانی و گیاهی را اگر در ظروف شیشه ای که درآن زمان متداول بود قرار دهند و در آن ها را به ترتیبی که هوا در آن نفوذ ننماید ببندند و سپس ظرف را مدتی در میان آب جوش حرارت دهند، مواد غذایی داخل ظرف تا هر زمانی که به صورت بسته بندی نگهداری شود سالم باقی می ماند.
وی توجیه علمی برای این امر را، تأثیر هوابندی در ظرف و حرارت دادن مواد غذایی نمی دانست. این موضوع تقریبا 50 سال بعد وقتی لویی پاستور نظریه ی خود را درباره ی میکروب و راه های مختلف از بین بردن و جلوگیری از رشد آن اعلام داشت روشن شد، که امروز از آن مطلعیم.
پاستوریزاسیون در کمپوت و کنسروسازی با انتشار کتاب این قناد فرانسوی به سرعت در دنیای صنعتی آن روز منتشر گردید و روش های جدیدی به دنبال آن ابداع گردید به طوری که چند سال بعد از انتشار کتاب یک نفر صنعتکار حلبی ساز قوطی فلزی برای کمپوت و کنسرو پیشنهاد نمود.
امروزه پس از گذشت حدود 190 سال از به وجود آمدن روش کمپوت و کنسروسازی این صنعت از رشته های مهم صنایع غذایی گردیده است به طوری که در بعضی از نواحی جهان حتی در شیوه تغذیه اهالی نیز موثر است. به نگهداری میوه با شربت شکر در ظروف سر بسته ی فلزی کمپوت می گویند.
کمپوت سیب
سیب برای هضم غذا مفید است و همچنین حاوی 87% آب، ویتامین های A،B1،B2،B6،C مواد معدنی و کلسیم، منگنز، آهن، ید، پتاسیم و فسفر است. سیب غنی از فیبر بوده و در هضم و دفع راحت به دستگاه گوارش کمک می کند. همچنین نگهدارنده ی خوب پرزهای روده ای است.از آنجا که قند کمی دارد و به سرعت احساس سیری را القا می کند، می توان آن را میان وعده های غذایی میل نمود.
سیب همچنین برای مفاصل و به ویژه افرادی که درد های رماتیسمی دارند، مفید است. سیب را به مدت یک هفته در هوای بیرون و بیشتر در یخچال می توان نگه داشت. ویتامین ها و مواد معدنی سیب در پوست آن است، پس ترجیحا سیب را خوب شسته و با پوست میل شود.
فهرست مطالب
-
مقدمه
-
کمپوت سیب
-
مواد لازم برای تولید کمپوت سیب
-
مراحل تولید کمپوت میوه
-
نکات مهم در تولید کمپوت سیب
-
ویژگی های حسی
-
ویژگی های فیزیکی و شیمیایی کمپوت سیب
-
آلاینده های فلزی
-
منابع