پاورپوینت با موضوع تمدن بابل در قالب فایل ppt با 57 صفحه محتوا برای دانشجویان رشته معماری، تاریخ و سایرعلاقه مندان گرداوری شده است. در ادامه بخش هایی از این پاورپوینت به همراه فهرست مطالب آن را مشاهده خواهید کرد.
از تمدن سومر تا بابل
تاریخ بشر در واقع از سومر آغاز می شود. سومر واقع در جنوب عراق کنونی، یک سرزمین باستانی بین النهرین یا به زبان یونانی مزوپوتامیا است که در هر دو واژه به مفهوم سرزمین واقع در میان دو رودخانه است.
این منطقه آفتابی و کم باران نام خود را مدیون دو رودخانه دجله و فرات است که از آن می گذرند. این رودخانه ها نخستین جوامع بشری را به خود جلب کرده و اقوام زیادی در سرزمین واقع در میان این دو رود ساکن شدند. به لطف وجود این رودخانه ها کشاورزی به سرعت در این سرزمین شکل گرفت و توسعه یافت.
در حدود سال 3300 قبل از میلاد، در سرزمین سومر شهرهای زیادی به وجود آمدند که دارای یک ساختار سلسله مراتبی بوده و یک شاه راهب بر آنها حکومت می کرد.این جوامع به الهه باروری اعتقاد داشتند. یکی از این شهرها، شهرک اوروک که دارای حدود چند ده هزار جمعیت بود، مبدا پیدایش اسطوره گیلگمش بود. در عین حال شهر اوروک مبدا پیدایش نخستین خط تاریخ بشر است.
تمدن بابل و آشور
درحالیکه تمدن بابل در جنوب بین النهرین شکل می گرفت، قوم وحشی و جنگجوی آشور به شمال بین النهرین حمله و آنجا را تصرف کردند. آشوریان با غارت ثروت همسایگان و بیگاری گرفتن اسیران، برای خود کاخ های بزرگی در شهرهای آشور، نمرود و نینوا ساختند.
سالهای سال تمدن های عیلام، بابل و آشور با یکدیگر می جنگیدند. در یکی از این جنگها، عیلامی ها توانستند آشوریان و بابلیان را شکست دهند و بخشی از سرزمین آنها را تحت سیطره امپراطوری خود در بیاورند. پس از گذشت چند قرن، سرانجام آشوریان و بابلیان توانستند مناطق از دست داده را دوباره باز پس گیرند.
فهرست مطالب
-
از تمدن سومر تا بابل
-
تمدن بابل و آشور
-
تحول و دگرگونی دیانت ابتدایی در بابل
-
اشکال و نقشههای به جا مانده از بابل
-
ویژگیهای کلی مهندسی بابلی
-
مواد ته نشسته از آب رودخانه
-
دیوار خارجی یا نما
-
پشت دیوار خارجی
-
برجها
-
تپۀ بابل
-
قصر و ارگ شهر
-
عریضترین دیوارها در غرب
-
اتاق تاجگذاری
-
راه مقدس
-
منابع