پاورپوینت با عنوان فرقه های انحرافی در قالب فایل ppt با 54 صفحه محتوا برای دانشجویان و دانش آموزان گردآوری شده است. در ادامه بخش هایی از این پاورپوینت به همراه فهرست مطالب آن را مشاهده خواهید کرد.
استعمار و فرقه های انحرافی
یکی از راهبردهایی که استعمار در طول تاریخ برای مقابله با فرهنگ ها بویژه ادیان الهی بکار گرفته است، راهبرد ایجاد فرقه های انحرافی و بدل سازی بوده است.
فرقه صوفیه
در حدود اوایل قرن دوم هجری، در میان مسلمین فرقه ای به وجود آمد که خود را «زاهد» و «صوفی» می نامیدند. صوفی عنوان عمومی هر یک از سلسلههای اهل تصوف است. صوفی منسوب به "صوف" به معنی پشم است و اهل تصوف ظاهراً به سبب پشمینه پوشی از بابت زهد و پارسایی به این عنوان مشهور شدهاند.
فرقه صوفیه مدعی است انسان در خداشناسی باید به مرحلهای برسد که جز خدا نبیند، و برای رسیدن به این مقصد صدها آداب مخصوص در معاشرتها و لباس پوشیدنها و احیاناً در آرایش سر و صورت و سکونت در خانقاهها اختراع کرده و بدعتها ایجاد کرده اند. آنان مدعی بودند که از نعمت های دنیا باید دوری جست، نباید جامه خوب پوشید، غذای مطبوع خورد یا در خانه ای مجلل نشست.
زاهدان و صوفیان، کسانی را که از این مواهب استفاده می کردند، سخت تحقیر و ملامت می کردند و آنان را اهل دنیا و دور از خدا می خواندند. پیدایش صوفیه را در معاشرت مسلمانان با راهبان مسیحی می دانند. با توجه به بدعتها و خرافاتی که از طرف صوفیان ایجاد شد، از نظر علمای اسلام مردود شناخته شدند.
دراویش
دراویش در اصطلاح صوفیان با صوفی مرادف است یعنی به هر فرد از صوفیان، صوفی و درویش گفته می شود. درایران، فرقه دراویش گنابادی از صوفیان فعالیت بسیاری دارد. سفر رهبراین فرقه از کشور انگلیس به استان ایلام و فتنه و ایجاد درگیری در حسینیه دراویش نعمت اللهی گنابادی درشهر قم درسال 1384 شمسی توسط این فرقه روی داد. اسامی دیگر فرقه گنابادی : طاووسیه، نعمت اللهی سلطان علیشاهی است.
بهائیت از کجا شروع شد
برخی براین باورند که علت ظهور بهائیت فقر و مشکلات اقتصادی بعد از جنگهای ایران و روس بود. اما علل سیاسی و فرهنگی عامل پیدایش بهائیت بوده و فقر و مشکلات اقتصادی تنها زمینه ساز آن بوده است. با جدا شدن روحانیت و ملت از دولت، دربار تحت سیطره روسها و رقیب دیرین آنان، انگلیسها، درآمد. اما ملت اقتدار خویش را حفظ نمود و با کشتن «گریبایدف وزیر مختار روس و پیگیر ترکمنچای و دریافت غرامت از ایران» با نظر مجتهدی به نام میرزا مسیح مجتهد، در ۲۲ بهمن ۱۲۰۷ شمسی (۱۱ فوریه ۱۸۲۹ میلادی) نشان داد که ترس و واهمه ای از روسها ندارد.
از همین جا بود که روسها به فکر شکستن اقتدار ملت افتادند. به تشخیص درست آنان، نقطه قوت ملت ایران پیروی از نایب امام زمان (عج) بود. بنابراین اگر می توانستند در اعتقاد به آن امام همام شک و تردید ایجاد کنند می توانستند کمر ملت را بشکنند. از این رو با همکاری انگیسی ها به فکر فرقه سازی پیرامون اندیشه مهدویت افتادند. در آن شرایط با ضعیف شدن نقش حوزه، زمینه مناسبی به وجود آمد تا فرقه بهائیت که محصول انگلیس و روس است، شکل گیرد.
فهرست مطالب
-
استعمار و فرقه های انحرافی
-
فرقه صوفیه
-
فرقه های صوفی فعال در ایران
-
فرقه های اهل سنت
-
فرقه های شیعی
-
عقاید و انحرافات صوفیه
-
دراویش
-
آشنایی با فرقه بابیت
-
جانشینان باب
-
میرزا حسین علی نوری بهاءالله
-
فرقه بهائیت
-
عقاید بهائیت
-
عوامل و بسترهای پیدایش بابیت و بهائیت
-
اهداف ایجاد بابیت و بهائیت
-
احکام بهائیت
-
بیت العدل
-
شرح وظایف بیت العدل
-
حمایت های بیگانگان از بهائیت
-
نظر مقام معظم رهبری درباره بهائیت
-
اساسی ترین اقدامات تشکیلات بهائیت در ایران طی سالهای اخیر
-
انجمن خیریه حجتیه مهدویه
-
مبانی و پایه های فکری و اعتقادی انجمن حجتیه
-
آشنایی با فرقه وهابیت
-
اندیشه ها، عقاید وانحرافات وهابیان
-
مهمترین بدعتها و انحرافات وهابیت
-
اهداف ایجاد وهابیت
-
رفتار شناسی تبلیغ و عضوگیری فرقه های انحرافی
-
راههای مقابله با فرقه های ضاله
-
منابع عمده