پاورپوینت با موضوع آشنای و شناخت پرتو آلفا در قالب فایل ppt با 28 صفحه برای داشجویان و دانش آموزان رشته فیزیک گردآوری شده است. در ادامه بخش هایی از این پاورپوینت به همراه فهرس مطالب آن را مشاهده خواهید کرد.
تعریف ماده پرتوزا
همه مواد طبیعی و مصنوعی قابلیت پرتوزایی ندارند این قابلیت فقط در موادی مشاهده می شود که هسته ای ناپایدار دارند. تبدیل هسته های ناپایدار به هسته های پایدار منجر به گسیل پرتو آلفا می گردد.
آزمایش رادرفورد
رادرفورد نتوانست تشکیل تابش های حاصل از مواد پرتوزا را به کمک مدل اتمی تامسون توجیه کند. از این رو در درستی مدل اتمی تامسون شک کرد و تصمیم گرفت آزمایش دیگری را به منظور شناسایی ساختار اتم طراحی واجرا کند.
مقداری از یک ماده رادیو اکتیو (کلرید رادیم) را در یک محفظه سربی قرار داد و یک صفحه فلوئورسان در مقابل روزنه آن گذاشت، لکه ای نورانی روی صفحه فلوئورسان را مشاهده کرد. سپس یک میدان الکتریکی یا مغناطیسی در اطراف روزنه قرار داد و مشاهده کرد لکه نورانی تبدیل به سه لکه نورانی شد.
اشعه آلفا به قطب منفی منحرف می شد پس نتیجه گرفت بار مثبت دارد. اشعه بتا با انحراف بیشتری به سوی قطب مثبت می رفت، پس دارای بار منفی بود، اشعه گاما در هیچ میدانی منحرف نمی شد.
قانون سدی
قانون سدی به بررسی تغییرات یک ماده پرتوزا پس از گسیل تابش های هسته ای می پردازد و بیان می کند که :
1- هر ماده ای که از خود پرتوی آلفا گسیل کند، 2 واحد از عدد اتمی آن و 4 واحد از عدد جرمی آن کم می شود، در واقع دو پروتون و دو نوترون از بین می روند.
2- هر ماده ای که از خود پرتوی بتا صادر کند، یک واحد به عدد اتمی آن افزوده می شود یعنی یک نوترون جای خود را به یک پروتون می دهد و عدد جرمی یکسان اما عدد اتمی یک واحد افزایش می یابد.
فهرست مطالب
-
مقدمه
-
تعریف ماده پرتوزا
-
تاریخچه
-
تاریخچه ذرات آلفا
-
آزمایش رادرفورد
-
ویژگیهای پرتو آلفا
-
واپاشی پرتو آلفا
-
میزان انحراف پرتوها در میدان الکتریکی
-
قدرت نفوذ پرتوها
-
برخورد و واکنش پرتو الفا با ماده
-
اثر تفرق
-
برد پرتو آلفا
-
برد پرتو آلفا در بدن انسان
-
آشکارسازهای پرتو آلفا
-
کاربردهای پرتو آلفا
-
اثرات پرتو آلفا بر بدن
-
بررسی پرتو آلفا از جنبه زیست محیطی
-
حفاظت در برابر پرتو آلفا
-
قانون سدی
-
بحث ونتیجه گیری
-
منابع