پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی در رشته علوم اجتماعی با عنوان بررسی عوامل موثر بر خشونت علیه زنان در یک شهرستان در قالب فایل ورد 95 صفحه ای برای دانشجویان رشته علوم اجتماعی و سایر علاقه مندان گردآوری شده است. در ادامه بخش هایی از این پایان نامه به همراه فهرست مطالب آن را مشاهده خواهید کرد.
چکیده
پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر عوامل موثر بر خشونت علیه زنان انجام یافته است. این پژوهش به شیوه توصیفی و پیمایشی و با کمک پرسشنامه بر روی زنان 18 سال به بالای شهر ستان... انجام گرفته است. برای انتخاب واحدهای مورد مطالعه از روش نمونه برداری طبقه ای ساده در شهر و در روستا از روش نمونه برداری سهمیه ای استفاده شده است. براساس یافته های این پژوهش یکی از بارزترین خشونتها در جامعه امروزی، خشونت علیه زنان است در این تحقیق مسئله مهم این است که چه عامل و عواملی در بروز رفتار های خشونت آمیز مردان علیه زنان در خانواد ها ی میانه ای مؤثر است چه راهکار هایی می توان برای کاهش این امر ارائه داد.
به طوری که یافته های مطالعاتی حاکی از آن است که. میزان خشونت نشان می دهد که. به طور متوسط زنان مورد بررسی 83/1 بار از طرف همسرانشان مورد خشونت قرار گرفته اند. میانگین شاخص های خشونت نشان می دهد. بر اساس نتایج میانگین ها بیشترین میزان خشونت اعمال شده به ترتیب خشونت روانی، خشونت اقتصادی، خشونت جنسی خشونت فیزیکی است.
این تحقیق: خشونت مردان علیه زنان بین متغیر تصور فرمانبردارانه زن از نقش خود (تصوری سلطه پذیر) و متغیر تصور مردان از نقش جنسیتی خود (تصور اقتدار گرایانه) و متغیر درآمد ماهیانه و میزان مذهبی بودن زنان و متغیر تحصیلات زن و تحصیلات مرد و ابعاد خشونت (خشونت روانی، خشونت جنسی، خشونت اقتصادی و خشونت فیزیکی) خشونت کلی رابطه معنی داری وجود دارد. اما بین تحصیلات زن و تحصیلات مرد باخشونت فیزیکی و خشونت اقتصادی رابطه معنی داری مشاهده نشده است.
و بین متغیر تصور زنان و متغیر پایبندی مذهبی مردان و اعمال خشونت آمیز در ابعاد مختلف (روانی، فیزیکی، جنسی و اقتصادی) و رابطه معنی داری وجود ندارد. با توجه به نتایج تحقیقات ضروری است خانواده ها را با راه های کنار آمد ن با چالش های زندگی آشنا شوند تا بتوانند با کنترل خشم آرامش را جایگزین خشونت در خانواده بکنند.
مقدمه
خانواده امروزی با ویژگی شاخص محبت و صمیمیت و روابط عاطفی میان زن وشوهر و فرزندان در نظر گرفته می شود. این خانواده مطلوب می تواند که با کاهش تنش ها و فشار های ناشی از جامعه و افراد را کمک کرده و امکان رشد و شکوفایی مطلوب برای اعضای خود را به وجود آورد تصویر خانواده مطلوب در اثر بررسی های مربوط به خشونت مورد تردید قرار گرفته است.
از حدود سه دهه قبل پدیده خشونت خانوادگی در کشور های غربی مورد توجه قرار گرفته و سر آغاز بررسی های خشونت از چاپ مقاله ای به قلم آغاز شد. این مقاله برای اولین بار بر وجود خشونت خانوادگی تأکید کرد، به تدریج در دهه 70 میلادی افراد مختلفی سعی کردند این پدیده را توصیف کنند. در تعریف خشونت خانگی می توان گفت: «خشونت خانگی خشونتی است که در محیط (حوزه خصوصی خانواده به وقوع می پیوندد و عمیقاً میان افرادی رخ می دهد که به سبب صمیمیت، ارتباط خونی یا قانونی به یکدیگر پیوند خورده اند.
این پدیده اشکال گوناگونی دارد و مردان و زنان تمامی گروههای سنی تحت تاثیر آن قرار می گیرند. خشونت خانوادگی یا ه نحوی پرخاشگری اشاره دارد که در روابط زوجین رخ می دهد. خشونت خانوادگی گاهی اوقات تحت عنوان هسر آزاری، خشونت زناشویی، زن آزاری، شریک آزاری و عبارات دیگر توصیف شده است یکی از بهترین تعاریف خشونت خانوادگی یا هسمر آزاری در سال 1997 ارائه داده اند. آنها به طور کلی همسر آزاری را الگویی از رفتار های تهاجمی و اجباری شامل حملات فیزیکی، جنسی، روانی و همچنین فشار و تهدید اقتصادی که افراد علیه شریک صمیمی شان به کار می برند، تعریف کرده اند
بیان مساله
در واقع هدف ما در این پژوهش بررسی تاثیر عوامل موثردر تغییرات الگو ی خشونت علیه زنان است که ببینیم آیا بین این عوامل موثر بر تغییرات الگوی خشونت علیه زنان رابطه وجود دارد یا نه؟
با وجود دگرگونی در ساختار خانواده و نقش های خانوادگی، بی تردید خانواده همچنان یکی از ارکان و نهادهای اصلی جامعه به شمار می رود. اهمیت خانواده از این روست که نه تنها محیط مناسبی برای همسران به شمار می آید بلکه وظیفه جامعه پذیری و تربیت نسل های آتی را نیز بر عهده دارد.
به عبارتی میتوان گفت؛ درونی کردن ارزشها و هنجار ها از خانواده آغاز می گردد. وجود خانواده از آن جهت ضروری است که شخصیت انسانی زاده نمی شود بلکه از طریق فرایند اجتماعی شدن که بنیان و اساس آن از خانواده است، ساخته می شود، آنها کارخانه هایی هستند که شخصیت انسانی را تولید می کنند. ایفای بهینه این کارکرد ها نه تنها برای بقاء خانواده ضروری است بلکه برای تداوم جامعه و انسجام اجتماعی نیز ضروری می باشد.
ولی با این وجود، در حال حاضر خانواده دچار آسیب هایی نظیر: طلاق، اختلافات زناشویی، خودکشی، کودکان فراری و در این میان، خشونت خانواد گی یا خشونت در حوزه خصوصی، پدیده ای است که روابط سالم خانوادگی را که برای بقاء و تحکیم خانواده لازم و ضروری است، متزلزل ساخته و بعضاً از بین می برد.
فهرست مطالب
-
فصل اول
-
مقدمه
-
بیان مسئله
-
اهمیت و ضرورت تحقیق
-
اهداف تحقیق
-
فصل دوم : مبانی نظری و پیشینه تحقیق
-
مقدمه
-
مبانی نظری
-
پیشینه تحقیق در جهان
-
پیشینه تحقیق در ایران
-
مدل مفهومی تحقیق
-
مدل تجربی تحقیق
-
فرضیه های تحقیق
-
فصل سوم : روش شناسی تحقیق
-
مقدمه
-
روش تحقیق
-
تکنیک تحقیق
-
ابزار جمع آوری اطلاعات
-
جامعه آماری
-
حجم نمونه
-
شیوه نمونه گیری
-
روایی و پایایی
-
روش تجزیه و تحلیل داده ها
-
تعاریف و سنجش متغییر ها
-
فصل چهارم : تجزیه و تحلیل داده ها
-
مقدمه
-
توصیف داده ها
-
تحلیل دو متغیره داده ها
-
فصل پنجم : نتیجه گیری و پیشنهادات
-
مقدمه
-
نتیجه گیری کلی
-
بحث و تفسیر فرضیه ها
-
محدودیت های تحقیق
-
پیشنهادهای تحقیق
-
فهرست و منابع
-
پرسش نامه