معرفی سایت
سایت پیشرو پروژه حاوی کدهای برنامه نویسی، پروژه ها و مقالات در اکثر رشته های تحصیلی جهت کمک به افزایش دانش و پیشرفت علمی دانشجویان و دانش آموزان می باشد، اکثر پروژه های موجود به صورت رایگان و تعدادی هم بعد از پرداخت هزینه (بنا به درخواست ارسال کننده پروژه!) در اختیار شما عزیزان قرار خواهد گرفت.
ضمانت بازگشت وجه
آرشیو موضوعی

علوم پزشکی

نمونه سوالات

آخرین پروژه های سایت
محبوب ترین پروژه های سایت

مقاله سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS و بررسی تاریخچه و کاربردهای آن

موضوع بندی : زمین شناسی دوشنبه 18 اسفند 1399
مقاله سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS و بررسی تاریخچه و کاربردهای آن

مقاله با عنوان سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS در قالب فایل ورد 21 صفحه ای برای دانشجویان رشته زمین شناسی و جغرافیا و سایر رشته های مرتبط گردآوری شده است. در ادامه بخش هایی از این تحقیق را به همراه فهرست مطالب آن را مشاهده خواهید کرد.

مقدمه

با گسترش GIS و کاربردهای آن بسیاری با این سوال مواجه می شوند که به راستی GIS چیست؟ حجم زیاد داده و کاربردهای روزافزون آنها در نظام های مختلف مرتب با زمین نظیر منابع طبیعی، محیط زیست، خاک و زمین شناسی و … از یک سو و ماهیت پویایی و تغییرپذیری آنها در بعضی از نظامها از جمله منابع طبیعی و محیط زیست از سویی دیگر، ضرورت استفاده از ابزارهای کمکی الکترونیکی و روشهای نوین را مطرح ساخته اند.

توسعه و تکامل بسیار سریع فن آوری رایانه ای در بخش های سخت و نرم افزاری آن در دهه های اخیر ابتدا امکانات و تسهیلات فنی بسیار زیادی در رابطه با پردازش هندسی و گرافیکی داده های مرتبط با زمین و همچنین سازماندهی، مدیریت و بکارگیری اطلاعات موضوعی را به طور مجزا از فراهم ساخت. تشخیص ضرورت در اختیار داشتن و بکارگیری تسهیلات فوق به طور یکپارچه و توامان در رابطه با داده های زمینی، منجر به طراحی و ایجاد سیستمهای اطلاعات جغرافیایی گردید.

سیستم اطلاعات جغرافی قادر است داده های مربوط به موقعیت مکانی پدیده ها را به همراه اطلاعات توصیفی آنها به طور یکپارچه نگهداری و به طور همزمان جهت طراحی، برنامه ریزی و حل مشکلات مورد استفاده قرار دهد. ایجاد و بکارگیری سیستمهای اطلاعات جغرافیایی منجر به بروز تغییرات و جهش های عظیمی در بسیاری از زمینه ها نظیر زیست، آمایش سرزمین و جنگل داری شده است.

GIS موجب تغییر زمینه های سنتی و کلاسیک فعالیت ها و راهکارهای مسائل پیچیده و مفصل گردیده است و به این ترتیب تبادلات بهتر بین نظامهای مرتبط با مسائل و تاثیرگذاری متقابل هر یک از زمینه های تخصصی آن را فراهم نموده است. GIS مخفف Geographic Information System به معنی سیستم اطلاعات مکانی (یا سیستم های اطلاعات جغرافیایی) می باشد. سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) بستری برای ذخیره، نگهداری، مدیریت و تجزیه و تحلیل اطلاعات جغرافیایی می باشد و جهت کار همزمان با داده هایی که وابستگی مکانی (جغرافیایی) و توصیفی دارند، طراحی شده است. امروزه در اختیار داشتن داده های بهنگام و استخراج اطلاعات مورد نیاز از این داده ها دارای اهمیت وافری می ‏‏‏باشد.

تاریخچه ایجاد جی آی اس

اولین نمونه از یک جی آی اس ملی، جی آی اس کانادا است که از اواخر1960 به این طرف به صورت پیوسته مورد استفاده قرار گرفته است. در دهه های 1970 و 1980 میلادی پیشرفت های قابل ملاحظه ای در فناوری جی آی اس به وجود آمد، به طوری که عبارت «سیستم اطلاعات جغرافیایی» در مورد مجموعه ابزارهایی برای تحلیل و نمایش نقشه ها و ادغام فنون و شیوه های آماری و نقشه ای و کاربرد فراگیرتر آن، بویژه برای تحلیل تأثیرات وخط مشی های دولتی به کارگرفته شد.

در حالی که سابقه فناوری جی آی اس درکشورهای غربی ازجمله کانادا وآمریکا به بیش از40 سال می رسد، فناوری جی آی اس در اغلب کشورهای جهان سوم بسیار جوان است. در ایران، اولین مرکزی که به طور رسمی استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی را در کشور آغاز کرد سازمان نقشه برداری کشور بود که در سال 1369 براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی، عهده دار طرح به کارگیری این سیستم شد.

GIS چیست؟

سیستم اطلاعات جغرافیایی، سامانه اطلاعات مکانی، یا جی آی اس (به انگلیسی : Geographic Information System - GIS) یک سیستم اطلاعاتی (معمولاً کامپیوتری) است که به تولید، پردازش، تحلیل، و مدیریت اطلاعات جغرافیایی (اطلاعات مکانی) می پردازد. به عبارت دیگر جی آی اس یک سیستم کامپیوتری برای مدیریت و تجزیه و تحلیل اطلاعات مکانی بوده که قابلیت جمع آوری، ذخیره، تجزیه و تحلیل و نمایش اطلاعات جغرافیایی (مکانی) را دارد.

هدف نهایی یک سیستم اطلاعات جغرافیایی، پشتیبانی جهت تصمیم گیری های پایه گذاری شده بر اساس داده های مکانی می باشد و عملکرد اساسی آن بدست آوردن اطلاعاتی است که از ترکیب لایه های متفاوت داده ها با روش های مختلف و با دیدگاه های گوناگون بدست می آیند.

فهرست مطالب

  • مقدمه
  • تاریخچه ایجاد جی آی اس
  • GIS چیست؟
  • لزوم استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی
  • مؤلفه های سیستم اطلاعات جغرافیایی
    1. ورودی داده ها (Data Input)
    2. مدیریت داده ها (data management)
    3. تجزیه و تحلیل و کار با داده ها (data manipulation and analysis)
    4. خروجی داده ها (data output)
  • توانایی سیستم اطلاعات جغرافیایی عبارتست از
  • کاربردهای GIS
    • نقشه برداری
    • علوم زمین
    • صنعت برق
    • نقشه برداری در ایران
  • عناصراصلی تشکیل دهنده سیستم های اطلاعات جغرافیایی
  • فرآیند تحلیل اطلاعات در سیستم اطلاعات جغرافیایی
  • ویژگیهای یک سیستم اطلاعات جغرافیایی
  • منابع

مشخصات فایل
ضمانت نامه تمام فایل های موجود در سایت دارای ضمانت بازگشت وجه می باشد. ضمانت نامه
عضویت در پیشرو پروژه
پروژه های مرتبط

شماره تماس جهت پشتیبانی از فایل های خریداری شده سایت : 912-8484-0914 قره داغی