پاورپوینت دوره آموزشی نرم افزار SPSS در قالب فایل ppt با 37 صفحه محتوا برای دانشجویان رشته های آمار، ریاضی و مهندسی کامپیوتر گردآوری شده است. در ادامه بخش هایی از این پاورپوینت به همراه فهرست مطالب آن را مشاهده خواهید کرد.
لازم به توضیح است که این فایل آموزشی شامل تصاویری از محیط برنامه برای درک و آموزش بهتر نیز می باشد.
مراحل یک تحقیق
بطور کلی برای بکار بستن منطق و مشاهده در حل مسأله روش های زیادی وجود دارند و مراحل یک تحقیق ممکن است به طرق مختلفی طرح ریزی شده باشند الگویی که جان دیوئی پیشنهاد کرده به صورت زیر است :
شناخت و تعریف مسأله : کلیه نکات ناشناخته در زندگی روزمره می توانند موضوع تحقیق باشند هدف اصلی، پاسخگویی به این مسأله می باشد که دو حالت دارد : یا علت یابی مسئله است و یا تحقیقات جنبه توصیفی دارد. در انتخاب یک مسأله برای تحقیق ممکن است، محقق موقعیت هایی را مشاهده کند که ظاهراً نشانگر رابطه علیت احتمالی و معینی با مسأله مورد نظر هستند، به عنوان مثال یک مسئله می تواند علل افت تحصیلی دانشجویان باشد.
ساختن فرضیه یا یک حدس بخردانه : پس از آنکه مسأله یا پرسش شناخته شد، باید برای پاسخ به آن، طبق تجربیات قبلی یا اطلاعات بدست آمده از دیگران پاسخ هایی را که حدس می زنیم درست است برای آن بیاوریم و آنگاه هر کدام از آنها را آزمون کنیم تا ببینیم آیا حدس و فرضیه ها درست است. برای بررسی فرض ها باید در مورد هر کدام یک سری اطلاعات و مشاهدات (داده ها) داشته باشیم تا بتوانیم در مورد درستی یا نادرستی آن قضاوت کنیم.
آشنایی با نرم افزار SPSS
کارکردن با این برنامه بسیار آسان است و تحلیل های آماری را انجام می دهد به خصوص در روندهای مربوط به روش های چند متغیره گسسته، آزمونهای ناپارامتری و کنترل همبستگی های متغیرها قوی است و برای پژوهشهایی که به کمک پرسشنامه انجام می شوند ارزشمند است.
نسخه های اولیه نرم افزار SPSS ابتدا با امکانات بیشتر برای کاربردهای آمار در علوم اجتماعی طراحی شد ولی نگارش های جدید آن دارای امکانات و قابلیت های بسیاری در همه زمینه ها هستند.
خلاصه کردن داده ها
در SPSS روشهای متعددی برای خلاصه کردن داده ها وجود دارد که عبارتند از Frequencies، Descriptive Statistics، Explore، Crosstabs.
واضح است که از داده های خام به تنهایی نمی توان اطلاعات اساسی کسب کرد و باید تا آنجا که می توان آنها را بوسیله چند عدد که شاخص و معرف آنهاست خلاصه نمود. شاخص های مرکزی، مقادیر مرکزی و متوسط داده ها را نشان می دهند و شاخص های پراکندگی، چگونگی پخش داده ها حول یک مقدار مرکزی را نمایان می کنند.
فهرست مطالب
-
مراحل یک تحقیق
-
روش جمع آوری داده ها
-
طراحی پرسشنامه
-
مقیاسهای اندازه گیری
-
آشنایی با نرم افزار
-
اجرا کردن برنامه
-
تعریف کردن متغیرها
-
انتخاب نمونه
-
تبدیل داده ها
-
کد بندی مجدد
-
آمار توصیفی
-
توزیع فراوانی
-
تحلیل اکتشافی داده ها
-
جدول توافقی
-
آمار استنباطی
-
آزمون t - تک نمونه ای
-
آزمون t - دو نمونه ای
-
آزمون آنالیز واریانس
-
آزمون استقلال (خی دو)
-
ضریب همبستگی پیرسون
-
ضریب همبستگی اسپیرمن
-
رگرسیون خطی
-
آزمون U - مان ویتنی
-
آزمون کروسکال والیس
-
آزمون کلموگروف اسمیرنف
-
آلفای کرونباخ
-
تعیین حجم نمونه جدول مورگان
-
تعیین حجم نمونه فرمول کوکران