پاورپوینت با موضوع شیوه تزریق پلاستیک در قالب فایل ppt با 63 صفحه محتوا برای دانشجویان رشته مهندسی صنایع و سایر رشته های مرتبط گردآوری شده است. در ادامه بخشهایی از این پاورپوینت به همراه فهرست مطالب آن را مشاهده خواهید کرد.
مقدمه
امروزه پلاستیک ها برای ساخت انواع وسایل مورد استفاده قرار می گیرند. امروزه مهندسان و طراحان، پلاستیک ها را به دلیل داشتن خواص متنوع، در مقایسه با سایر مواد مورد توجه ویژه قرار می دهند. این خواص عبارتند از: سبکی، استحکام، انعطاف پذیری، مقاومت در برابر خوردگی، رنگ پذیری، شفافیت، سهولت شکل پذیری و...
طیف وسیعی از روش های شکل دهی برای پلاستیک ها وجود دارد. یکی از مهمترین و پرکاربردترین روشهای شکل دهی پلاستیک و تولید محصولات پلاستیکی درصنایع شیوه تزریق پلاستیک است که از آن برای تولید انبوه قطعات پلاستیکی یکسان استفاده می شود.
تعریف پلاستیک
برای تعریف پلاستیک باید ابتدا به تعریف پلیمرها پرداخت. پلیمر ماده ی خالصی است که از طریق واکنش های مختلف شیمیایی حاصل می شود. پلیمر به ندرت به صورت خالص مصرف می شود. در صنعت غالبا از ترکیب پلیمرها و مواد افزودنی برای ساخت قطعات مختلف استفاده می شود. به این ترکیبات اصطلاحا پلاستیک گفته می شود.
گرما نرم ها
این دسته از مواد پلاستیکی دارای زنجیره های دراز مولکولی هستند که با نیروی ضعیف واندرولسی در کنار یکدیگر قرار گرفته اند. وقتی به این مواد حرارت داده می شود، نیروهای بین مولکولی ضعیف می شود به طوری که ماده نرم و انعطاف پذیر شده و سرانجام در اثر افزایش دما به حالت مذاب در می آیند.
هنگامی که این دسته از مواد سرد می شوند دوباره به حالت جامد در می آیند. نرم شدن ماده در اثر گرم کردن و جامد شدن در اثر سردکردن را می توان بارها و بارها تکرار نمود، این مشخصه مهمترین ویژگی مواد گرمانرم است و پایه بسیاری از روشهای متداول شکل دهی می باشد. پلی اتیلن (PE)، پلی وینیل کلراید (PVC)، پلی کربنات (PC) و پلی پروپیلن (PP) مثال هایی از مواد گرمانرم هستند. مواد گرمانرم خود نیز به دو دسته، بلوری (منظم) و بی شکل (آمورف یا نامنظم) تقسیم می شوند.
قالبگیری فشاری (Compression molding)
قالبگیری فشاری یکی از متداولترین روشهای ساخت قطعات از پلاستیکهای گرما سخت است. این روش برای مواد گرما نرم نیز می تواند استفاده شود ولی کمتر معمول می باشد. عملیات قالبگیری فشاری مواد گرما سخت در شکل نشان داده شده است.
مقدار معینی از ماده گرما سخت که کمی پلیمره شده است را روی نیمه قالب گرمی قرار می دهند. پس از قرار دادن نیمه دوم روی آن، آنها را تحت نیرو فشار به یکدیگر جفت می کنند. این عمل موجب فشرده شدن مواد و شکل پذیری آن در قالب می گردد. همچنین اعمال حرارت و فشار پلیمره شدن را تسریع می کند. هنگامی که شبکه ای شدن در اثر عمل پخت انجام شد، قطعه به صورت کاملا جامد در می آید. لذا در حالی که هنوز خیلی داغ است می تواند از قالب تخلیه شود.
فهرست مطالب
-
مقدمه
-
تعریف پلاستیک
-
مواد پر کننده
-
مواد به تاخیر اندازنده اشتعال
-
مواد روان کننده
-
رنگدانه
-
مواد پایدار کننده
-
مواد ضد بار ساکن
-
انواع پلاستیک ها
-
شکل دهی پلاستیک
-
فرآیند اکستروژن (extrusion)
-
قالبگیری تزریقی (Injection molding)
-
ترموفورمینگ (Thermoforming)
-
قالبگیری چرخشی (ROTATIONAL MOLDING)
-
قالبگیری بادی (blow molding)
-
قالبگیری فشاری (Compression molding)
-
تولید فیلم (film process)
-
ساختمان قالب های تزریق پلاستیک
-
صفحات حفره ای و ماهیچه ای
-
گلوگاه و بوش تزریق
-
راهگاه و ورودی
-
حلقه تنظیم (حلقه استقرار)
-
میله ها و بوشهای راهنما
-
دو نمونه از قالب های تزریق پلاستیک
-
معرفی نیمه ثابت و نیمه متحرک قالب
-
مراحل عملیاتی در فرآیند تزریق پلاستیک
-
مرحله تزریق
-
مرحله موادگیری
-
مرحله باز شدن قالب
-
روشهای به کار بردن ماهیچه و حفره
-
الف) روش یکپارچه
-
ب) روش اینسرتی
-
قالبگیری تزریقی اسکلتهای اسفنجی
-
قالبگیری ساندویچی (sandwich molding)
-
آرایش یافتگی تنظیم شده در قالبگیری تزریقی
-
قالبگیری تزریقی واکنشی (reaction injection molding)
-
قالبگیری تزریقی مواد گرما سخت