پاورپوینت با موضوع رنگ های افزودنی به مواد غذایی در قالب فایل ppt با 95 صفحه محتوا برای دانشجویان رشته علوم تغذیه و سایر رشته های مرتبط گردآوری شده است. در ادامه بخش هایی از این پاورپوینت به همراه فهرست مطالب آن را مشاهده خواهید کرد.
محافظ ها
نگهدارنده ها، موادی شیمیایی هستند که با جلوگیری از رشد میکروارگانیسمها و اکسیداسیون مواد اکسید شونده و کنترل فعالیت آنزیمها، فساد مواد غذایی را به تاخیر انداخته و مدت نگهداری آنها را طولانی می نمایند.
مکملهای غذایی
مکملهای غذایی، موادی هستند که به عنوان تکمیل کننده و تقویت کننده به مواد غذایی اضافه می شوند. مثلا ویتامین D به شیر، ویتامینهای گروه B به محصولات غلات، ویتامین A یا بتاکاروتن به مارگارین و روغن های گیاهی، ویتامین C به آبمیوه جات کنسرو شده و مصنوعی که از اسانس، شکر و رنگ تهیه می شوند، افزوده می گردند.
طعم دهنده ها
برای تغییر طعم و اصلاح طعم مواد غذایی از طعم دهنده های طبیعی مانند ادویه جات و اسانسهای طبیعی و یا از طعم دهنده های مصنوعی مانند اسانسها استفاده می شود. اسانسهای طبیعی را از میوه، گل، برگ و غیره گیاهان توسط تقطیر در خلاء بدست می آورند. بعضی از اسانسهای مصنوعی عبارتند از: بنزآلدئید با طعم گیلاس، اتیل بوتیرات با طعم آناناس و متیل آنترانیلات با طعم انگور.
پیگمانها و رنگهای معدنی
این ترکیبات در طبیعت یافت شده و به صورت مصنوعی نیز ساخته می شود. اغلب فلزات با گروههای نمکساز ایجاد پیگمانهای رنگی می نمایند. این رنگها در صنعت و هنر مهم بوده ولی غالبا در فرآورده های غذایی مصرف می شود. پیگمانهایی که به ندرت در مواد غذایی به کار می روند عبارتند از زغال و سایر اشکال کربن، آهن و دی اکسید تیتانیم.
خطرات رنگها برای کودکان
تحقیقات متخصصین تغذیه نشان مى دهد مواد شیمیایى گیاهى که تظاهر رنگ هاى گوناگون در سبزیجات و میوه هاى مختلف را موجب مى شوند اثرات سودمند و چشمگیرى بر سلامتى انسان دارند. رنگ هاى درخشان میوه ها و سبزیجات در حقیقت نشان دهنده مواد مفیدى هستند که کودکان در یک تغذیه سالم نیازمند آنها هستند، مصرف این مواد مفید توسط کودکان موجب مى شود در آینده از سلامت بیشترى برخوردار باشند و آهنگ رشد مناسبى را در پیش گیرند. همچنین مصرف میوه ها و سبزیجات تازه مقاومت بدن آنها را در برابر بسیارى از بیمارى ها افزایش مى دهد.
فهرست مطالب
-
افزودنیهای مواد غذایی
-
محافظ ها
-
تثبیت کننده ها و استحکام دهنده ها
-
مکملهای غذایی
-
امولسیون کننده ها
-
بی رنگ و سفید کننده، اصلاح کننده و تعدیل کننده نشاسته
-
عوامل اسید کننده
-
طعم دهنده ها
-
رنگها
-
تاریخچه رنگ های غذایی
-
رنگها در صنایع غذایی
-
انواع رنگها از نظر منشا تولید رنگها
-
الف) پیگمانها و رنگهای معدنی
-
ب) مواد رنگ کننده طبیعی
-
چغندر
-
کلروفیل
-
کوشینل
-
کارمین
-
روناس
-
گلرنگ
-
زعفران
-
زردچوبه
-
ج) مواد رنگ کننده مصنوعی یا رنگهای قطرانی
-
خصوصیات اصلی رنگ دانه های طبیعی
-
کاروتنوئید
-
لیکوپن
-
نحوه ظهور رنگین کمان
-
فلاونوئید
-
انگور سیاه تسکین دهنده اعصاب
-
خطرات رنگها برای کودکان